Information kommunstyrelsen från mötet 8 maj

Tisdag den 8/5 2018 sammanträdde kommunstyrelsen i Sollefteå. Här nedanför kan du läsa om några av besluten som fattades vid sammanträdet.

Samtliga beslut från sammanträdet kommer att finnas att läsa här när protokollet har justerats.länk till annan webbplats

 

Investering i liftsystemet Hallstaberget

Nuvarande liftsystem på Hallstaberget är från 1966 och företaget som levererade liften gick i konkurs 1974. Detta innebär att det med åren har blivit allt svårare att hitta reservdelar och att driften av backen blir svårare och svårare att upprätthålla.


För att klara driften krävs investering i en ny lift. Därför beslutade kommunstyrelsen att anslå 4,5 miljoner kronor för inköp av en ny lift. I priset ingår inköp av lift samt driftsättning. Den nya liften kommer att vara 400 meter längre än nuvarande.


Den gamla liften kommer att kunna användas som reservdelar till andra liftsystem i kommunen.


Nej till Förmånscykel via Region Västernorrland


Region Västernorrland har erbjudit Sollefteå kommun att utnyttja en option avseende Förmånscykel för anställda i Sollefteå. Enligt upplägget skulle personalen på Sollefteå kommun kunna köpa en cykel via ett företag vars närmaste filial är lokaliserad i Sundsvall till ett förmånligt pris och upplägg.

 

Förslaget bedömdes drabba den lokala handeln negativt och

Kommunstyrelsen valde att tacka nej till optionen till förmån för att utveckla ett alternativ som tar större hänsyn till den lokala handeln och lokala alternativ.

Länsgemensam familjehemsvårdsorganisation

Kommunstyrelsen beslutade att ingå i en länsgemensam familjehemsvårdsorganisation. Beslutet innebär att det inrättas en gemensam enhet för rekrytering, utbildning och stöd till familjehem, jourhem och förstärkta familjehem iför Västernorrland.

 

Målet är att skapa en bättre kvalitet och hållbarhet i kommunernas familjehemsvård. Det ger bättre förutsättningar för vårdens utförande och barnens utveckling under placeringar.

Publicerad: 2018-05-14

Skribent:

Medborgarservice