Engagemang, gemenskap och massor av glädje på Edsele skola

Edsele skola är Sollefteå kommuns enda friskola och flyttade nyligen in i nya lokaler. Onsdagen den 18 januari besökte Lillemor Edholm, ordförande för utskottet för samhällsutvecklingen skolan för att räcka över en blombukett, bjuda på tårta och gratulera till de nya lokalerna.

På Edsele skola går 25 barn i skolan och ytterligare 25 i förskolan. Det kan jämföras med bara några år sedan då förskolan och skolan bara hade 30 elever. Det ökade antalet barn skapade framtidstro men ledde också till praktiska problem på skolan, såsom trångboddhet.


Så när de gamla skollokalerna återigen blev till salu slog skolan, Edsele Intresseförening och Edsele fastighet till. Med frivilliga krafter och ideellt engagemang rustades lokalerna åt och totalt har det gått åt över 600 timmar arbete av frivilliga och skolan har också samlat in över 60 000 kronor till skolan.


De nya lokalerna har gett plats åt tre nya klassrum varav ett är pysselrum. Än återstår en del att göra och näst på tur står att ställa i ordning en handikapptoalett.

Engagemanget, gemenskapen och glädjen inom skolan är smittsam och det är tydligt att alla trivs i de nya lokalerna.


Personalen berättar också att skillnaden är enorm och märktes direkt på eleverna när skolan flyttade in i de nya lokalerna. När skolan kunde flytta till egna lokaler skapades också större utrymme för förskolan.  


Edsele skola är annars känd för sin fantastiska utemiljö där asfalt, skog, lekplatser kombineras med vintertid pulkabackar i olika svårighetsgrader. Skolan har också prisats av Skolverket för sitt hållbarhetsarbete.


Publicerad: 2017-01-30

Skribent:

    Ingen giltig användare vald.

Medborgarservice