Det ska vara gott att bli gammal i Sollefteå kommun

Sollefteå kommun jobbar kontinuerligt mot en klimatvänligar måltid. Det har handlat om att införa mer vegetariskt men också säkerställa att det kött vi serverar är av högsta kvalitet.

Därför har kostenheten i Sollefteå kommun i ett första steg infört ett samarbete med två köttbönder i Helgum och Ramsele om att årligen leverera 4 köttdjur som efter slakt och styckning kommer att serveras på våra äldreboenden i Näsåker, Junsele och Ramsele.

 

Upplägget liknar den modell som Sollefteå kommun har haft med Nyttogården. Där kommunen köper en option på 4 stycken kalvar som föds upp under ytterligare två år som gräsbetesdjur i Helgum och Ramsele.

 

Kostchef Jonny Ohlsson kommenterar,

- Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra äldre kött som kommer från trakten som tidigt som det här köttet har en otroligt bra fettsyrabalans och höga omega -3 och -6 halter. Att vi dessutom kommer att få ta del av de ädla styckdetaljerna när vi köper hela djur ökar möjligheten att få sätta lite extra guldkant vid speciella tillfällen.

- Tänk dig att på nyårsafton kunna avnjuta en 3-rätters med lokal oxfilé och ett glas vin när vi får klart serveringstillståndet. Det ska vara gott och bli gammal.

Publicerad: 2017-12-08

Skribent:

Medborgarservice