Teknikspecialist inom stålkonstruktioner

Svenska kraftnät logotyp

IngresI rollen som teknikspecialist inom stålkonstruktioner samarbetar du med dina kollegor inom enheten Luftledningsteknik. Ni ansvarar bland annat för den tekniska utformningen utav luftledningar och att agera teknikstöd i utbyggnadsprojekt med kraftledningar.

Som teknikspecialist kommer du att ansvara för de konstruktions och kvalitetsfrågor som uppkommer inom vår projektverksamhet. I ditt dagliga arbete innefattar detta t.ex. teknisk kravställning, styrning av våra samarbetspartners och granskande utav projekterings- och konstruktionshandlingar.

Du kommer att göra fabriksbesök hos våra tillverkare i andra länder och kontrollera stål och delta på provmontage av kraftledningsstolpar. Du är en expert och granskar materialintyg och annan dokumentation hos tillverkare för att säkerställa att rätt kvaliteten kommer att levereras. Du ingår i ett team på Svenska kraftnät med andra experter inom området.

Tjänsten är placerad på enheten Luftledningsteknik och där jobbar flertalet tekniska experter inom olika områden som bland annat ansvarar för den tekniska utformningen av luftledningar och dess fundament. Du arbetar med komplexa och spännande tekniklösningar inom kraftledningsstolpar och stål. Därmed blir du en viktig del i utvecklingen av det kraftsystem som säkerställer att Sverige lyser, såväl idag som imorgon.

Ansök senast 7 juni.

Starta automatiskt artikelbyte
Pausa automatiskt artikelbyte