Håll Sollefteå rent

Varje vår deltar Sollefteå i Vi Håller Rent- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Från 6 februari är anmälningen öppen till "Vi Håller Rent".

– Alla som deltar gör ju sin närmiljö lite finare och det signalerar även att nedskräpning inte är okej. Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att generellt lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion, säger Stina Eriksson, kommunens hållbarhetsstrateg.

2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet i aktiviteten!

Skolor förskolor, ungdomsföreningar anmäla dig här för att få gratismaterialet!

Anmäl dig till Vi håller rent
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.

I Sollefteå kommer vi distribuera materialet vecka v.18-19. Deltagare får material genom att genom att hållbarhetsstrateg kör ut materialet till förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar beställ såhär:

Ni kan beställa material för skräpplockning i Håll Sverige Rents webshoplänk till annan webbplats till självkostnadspris från och med 15 mars 2019.

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.


Tänk på att sortera skräpet

Efter att du plockat skräp kan Ni sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna till Återvinningsstationen eller Återvinningscentralen om möjlighet finns.

Information om återvinninglänk till annan webbplats

Har du frågor om Vi Håller Rent?

Kontakta gärna Stina Eriksson 0620-68 21 63,
stina.eriksson@solleftea.se

Hållbara Sollefteå

Sollefteå kommun arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor i ett brett perspektiv. En hållbarhetsstrateg finns anställd i organisationen, som arbetar och stöttar Sollefteå kommuns verksamheter samt ingår i olika projekt.

Här kan du läsa mer om Hållbara Sollefteå

Publicerad: 2019-05-02

Medborgarservice