Var med och håll Sollefteå rent i vår!

Varje vår deltar Sollefteå i Vi Håller Rent- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!


Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. I Sollefteå kommer vi distribuera materialet vecka v.18-19. Deltagare får material genom att genom att hållbarhetsstrateg kör ut materialet till förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar.

 

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till självkostnadspris från och med 15 mars 2019. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Efter att du plockat skräp kan Ni sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till Återvinningscentralen om möjlighet finns.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning,
återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta vår hållbarhetsstrateg på
Sollefteå kommun.

Var med du också i kampen mot skräpet!

 Publicerad: 2019-05-02

Medborgarservice