Studera på distans

Om du vill studera på högskolenivå erbjuder Sveriges universitet och högskolor olika alternativ, till exempel kan du flytta till en högskoleort. Många väljer också att läsa på distans.

Studera på distans

Möjligheten att studera på distans är ett bra alternativ för dig som inte vill eller har möjlighet att flytta från din hemort.

Distansstudier innebär att du i stor utsträckning bestämmer var, när och hur du vill studera. De egna möjligheterna är med andra ord stora. I de flesta utbildningar ingår dock fortfarande obligatoriska moment, till exempel sammankomster, inlämningsuppgifter och tentamen.

Om du väljer att studera på distans bör du ha en bra studiedisciplin i och med att du styr själv över din studietid. Var beredd på att en utbildning på helfart kräver cirka 40 timmar studietid/vecka. Stor del av undervisningen på en distansutbildning sker också på internet så en viss datorvana kan ibland underlätta dina studier.

Reveljen underlättar dina studier

För dig som vill eller som redan studerar en högskoleutbildning på distans är det bra att känna till att Reveljen även fungerar som ett lärcenter. Ett lärcenter är precis som en högskola, fast på din hemort. På Reveljen kan du boka grupprum, träffa andra studenter och dessutom skriva dina tentor. Perfekt för dig som har svårt att släppa tankarna på disken när du sitter hemma och pluggar!

För att du som student ska få hjälp på ett snabbt och smidigt sätt har Reveljen en egen expedition. Den finner du en trappa upp i byggnad 2. Följ skyltarna som är märkta "Administration" för att hitta rätt.