Inflyttarservice - för dig som vill flytta till Sollefteå kommun

inflyttad familj står på verandan i sitt hus

Sedan årsskiftet 2020/2021 jobbar Sollefteå kommun mera aktivt med att hjälpa nyinflyttade och personer på väg att flytta hit. Via kommunens inflyttarservice ska personen snabbt få svar på sina frågor. En inflyttarbroschyr har också tagits fram.

- Det kan vara mycket att tänka på när man är på väg till en ny stad. Inflyttarservice finns för att underlätta vid sådana tillfällen, säger Helena Eriksson, vid Sollefteå kommun, som jobbar med inflyttarservice.

Funderingarna kan gälla boende, jobb, skola, barnomsorg, fritidsaktiviteter med mera. En viktig del i arbetet är också att vara ett stöd för att hitta sysselsättning till medflyttande familjemedlemmar.

- Det finns också möjlighet att få hjälp att arrangera ett besök till kommunen, om man vill se mer av miljön och få veta mera, berättar Helena Eriksson.

Knyta kontakt är viktigt

Kommunen kommer att skicka ut ett välkomstbrev och en inflyttarbroschyr, för att välkomna nya medborgare. I brevet får de tips om att besöka kommunhuset eller något av Medborgarkontoren, som finns i Näsåker, Junsele eller Ramsele, för att få mer information, samt en gåva.

- Tanken med det fysiska besöket är att skapa en fin kontakt med våra nyinflyttade och om de har funderingar så kan vi prata kring detta för att hitta en så bra lösning som möjligt, säger Helena Eriksson.

Stort intresse för inflyttning till Sollefteå kommun

Det finns ett stort intresse för att flytta till Sollefteå kommun och den rådande pandemin ger lite extra skjuts till efterfrågan på hus. Även kommande försvarsetableringen (I 21) kommer att generera många arbetstillfällen och en hel del inflyttning.

- Ute i våra byar jobbas det också på inom området inflyttning. De gör ett fantastiskt jobb och vi ser framemot att jobba tillsammans med dem, säger Helena Eriksson.

Inflyttarservice ligger organisatoriskt under kommunens Medborgarservice, verksamheten startades vid årsskiftet 2020/2021.

Inflyttarbroschyr - Välkommen till Sollefteå

Det finns en blädderversion som du kan läsa som e-bok via mobil eller platta.

Det finns även en version som du kan skriva ut som trycksak.

Läs mer om kommunens inflyttarservice Öppnas i nytt fönster.