Nominera årets landsbygdsentreprenör i Sollefteå kommun

Landsbygdsrådet i Sollefteå kommun har beslutat att vi vill uppmärksamma en landsbygdsentreprenör någonstans i kommunen, som gjort och gör viktiga insatser för att landsbygden ska ges förutsättningar att leva och växa i vår kommun. Vinnaren kommer att prisas i samband med företagarnas årliga företagargala, stjärnkväll den 24 mars.

Vi vill att just du skickar in en nominering till årets landsbygdsentreprenör. Maila in din nominering och motivering SENAST den 20 februari till vår hållbarhetsstrateg och landsbygdsutvecklare Tora Jonsson på mejladressen: tora.jonsson@solleftea.se

Landsbygdsrådet kommer besluta om vinnaren och kriterierna som är fastställda är följande.
Vägledande kriterier för att utse årets landsbygdsentreprenör:
• Landsbygdsentreprenören är aktiv inom Sollefteå kommuns geografi
• Landsbygdsentreprenören bidrar till lokalsamhället
• Landsbygdsentreprenören främjar samarbete med andra företagare, civilsamhälle och ortsbefolkning • Landsbygdsentreprenören inspirerar och bidrar till landsbygdsutveckling
• Landsbygdsentreprenören bidrar till ökad sysselsättning på landsbygden

Johan Andersson, ordförande i Landsbygdsrådet:

- Väldigt många av våra entreprenörer på landsbygden är stommen i bygdernas utvecklingskraft. Både vad gäller grundläggande samhällsservice, viktiga arbetsgivare och viktiga partners till föreningslivet för att möjliggöra en meningsfull fritid för våra invånare.

- Vi tycker det är viktigt att uppmärksamma landsbygdentreprenörernas stora och viktiga arbete i vår kommun, därför vill vi uppmärksamma dessa eldsjälar och dela ut priset till årets landsbygdsentreprenör.