Lyssna på sidan Lyssna

Sollefteå klättrar rejält i Svenskt Näringslivs ranking (igen)!

Sollefteå klättrar 66 platser i årets ranking över företagsklimatet i Sverige. Enligt Svenskt Näringsliv har Sollefteå nu länets näst bästa företagsklimat.

De senaste åren har Sollefteå kommun prioriterat arbetet med att stärka företagsklimatet och klättrat 129 placeringar i rankingen.

- Jag är oerhört stolt och glad över att det långsiktiga och strategiska arbetet för att förbättra företagsklimatet i vår kommun som vi gjort och gör, företagare, tjänstemän och politiker tillsammans, fortsätter att ge utdelning. I kommunen ska det vara en självklarhet att förstå sambandet mellan ett gott företagsklimat, företag som växer och utvecklas och en god välfärd, säger Johan Andersson, ordförande i kommunstyrelsen.

Bäst rankas service och bemötande samt kommunpolitiker och tjänstemäns attityder till företagande.

För tre år sen startade kommunen tillsammans med näringslivet ett samarbete, #DrivkraftSollefteå, med slutgiltiga målet att klättra minst 100 placeringar i Svenskt Näringslivs Företagsklimat ranking. Ett mål som nåddes med råge då kommunen klättrat 129 platser de senaste tre åren.

- Vi förstår vikten av ett gott företagsklimat i kommunen. Resultatet visar att politiken, tjänstemännen och företagsorganisationerna har arbetat tillsammans och satsat rätt. Vi kommer att fortsätta värna om företagandet för att öka tillväxten och stärka förtroendet, säger Birgitta Häggkvist vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hela rankingen kan du ta del av på www.foretagsklimat.se