All Digital Weeks, öka din digitala kompetens

All Digital weeks logga

I dagens samhälle är det inte lätt att hänga med i allt som händer kring digitalisering. Det kan vara svårt och jobbigt att bekanta sig med den uppsjö av digitala verktyg som finns tillgängliga.

Det börjar bli sällsynt att tillverkaren av en digital pryl skickar med en instruktionsbok då användaren förväntas hitta all information på nätet.

Nu finns Digiguider tillgängliga för att främja delaktighet och minska det digitala utanförskapet i Sollefteå kommun. Man kan lära sig bemästra sin telefon, surfplatta eller dator med hjälp av broschyrer med steg-för-steg-instruktioner och bilder som hjälper till att klicka rätt. Man gör det på egen hand, tillsammans med anhörig eller så frågar man personal där materialet hämtas.

Detta syftar till att man ska känna sig trygg och lära sig behärska vissa områden som hur man använder swish, laddar ner appar, skickar sms, använder facetime, hanterar bankärenden m.m.

Man hittar dessa guider på biblioteken, medborgarkontoren och medborgarservice i Sollefteå – Helt gratis! Det finns ett 80-tal med olika ämnen