Integrationspedagog, 100 poäng

(1 år. Distans. Halvfart)

En utbildning för dig med erfarenhet från minst två års arbete på heltid med utsatta barn, vuxna med social problematik eller missbruksproblematik.

Flertalet aktörer i branschen efterfrågar en kortare eftergymnasial utbildning med inriktning mot integrationsarbete för personer med längre erfarenhet av arbete med utsatta barn, vuxna med social problematik eller missbruksproblematik

Varför studera till integrationspedagog?

Sverige har under en lång tid tagit emot flyktingar och asylsökande från andra länder. Själva mottagandet har förändrats under åren och kraven på de människor som valt att arbeta med stödfunktioner inom integration har ökat. Med en utbildning till integrationspedagog får du de kunskaper som krävs för att på ett professionellt sätt bemöta och arbeta med främst ensamkommande flyktingbarn. Utbildningen förbereder dig främst för att arbeta både med mottagandet av ensamkommande flyktingbarn liksom integrationsprocessen som sedan följer. En stor del av utbildningen kretsar kring diskussioner om värdegrund och människosyn, migrationsprocesser samt din yrkesroll.

Efter utbildning kan du bland annat arbeta inom kommunala eller privata boenden för ensamkommande barn. Läs mer under "Efter utbildningen" som du finner under "Länkar".

Ansökan och behörighet

Sista dag för att ansöka till utbildningen är den 15 maj 2015 (kursstart hösten 2015). Information om hur du ansöker, vilka dokument som ska bifogas med din ansökan samt blankett för ansökan finner du under "Länkar".

För att kunna söka till utbildningen krävs grundläggande behörighet för utbildningar inom Yrkeshögskolan, betyget godkänd i SV1/SVA 1 eller motsvarande, samt minst två års arbete på heltid med utsatta barn, vuxna med social problematik eller missbruksproblematik.

Mer om behörighet, urval och antagningen finner du under "Länkar".

NOTERA: Sista ansökningsdagen för utbildningsstart i augusti har passerat. Ansökan för nya utbildningsstarter för hösten 2016 pågår. Besked väntas i februari 2016.

Dela

Publicerad: 2015-06-23

Sidansvarig: